Полезни онлайн калкулатори и конвертори

Online Calculator

В ежедневието ни често ни се налага да правим различни изчисления – от тривиални такива, до доста сложни такива, изискващи специален софтуер. В строителството, интериорните решения, при дизайн и поддръжка на градини и паркове, но и в ежедневни неща като предвиждане на това колко вода ще ни трябва за аквариума, колко почва – за градината и колко калории е препоръчително да приемаме на ден – при всички тези ситуации се налага да прибягваме към софтуер, който да направи изчисленията за нас.

За да улесни тези ежедневни сметки, GIGAcalculator.com предлага широк набор от калкулатори и конвертори и удобна търсачка, с който да можете лесно и бързо да намерите този, който ви трябва в момента.

Учениците ще са доволни от големия набор математически и геометрични калкулатори, включително такива за периметър, обиколка, площ, повърхност и обем. Транспортните калкулатори ще ви помогнат да изчислите разхода на гориво на автомобила си, а ако се занимавате с логистика и спедиция – броя кутии или предмети с определени размери, които можете да съберете в карго контейнер.

За феновете на фитнеса и здравословния живот има голям набор от калкулатори за неща като сърдечен пулс, който следва да поддържате при тренировка, количеството калории, които трябва да приемате, процента телесни мазнини, както и количеството протеини, от които тялото ви има нужда всеки ден. Хората, занимаващи се с бизнес или управляващи личните финанси ще оценят финансовите и бизнес калкулаторите, а тези, които имат нужда да правят изчисления с време – калкулаторите за разлика между две точки в във времето (продължителност на времеви период), както и добавяне на определен брой дни, седмици или месеци към стартова дата.

Освен това сайта предлага калкулатори за базови статистически операции, криптографски функции, а и полезни неща за ежедневието като това какъв процент бакшиш да оставите на сервитьора в ресторанта. Генератора на пароли ще ви помогне за сигурността ви онлайн.

Ако често ви се налага да обръщате от една мерна единица в друга, конверторите са вашия инструмент. Преобразувайте лесно и бързо единици за разстояние, площ, обем, скорост, температура и дори данни (KB, MB, GB, TB). Лесно е и обръщането на метрични единици в имперски такива, и обратно.

Сайта предлага и много, много други инструменти, така че посетете го и се убедете сами!